Links
Wie zijn wij
Onze doelgroep
ASS Begeleiding voor mensen met autisme.
PGB
In het nieuws
Autisme
Contact Begeleiding
IBB coaching
Ass Begeleiding
Logeerweekenden
Copyright Begeleiding
IBB coaching

ASS Begeleiding

     Links

     Wie zijn wij?

     Onze doelgroep

     Welkom!

     PGB

     In het nieuws

     Autisme

     Contact

     IBB coaching

     ASS Begeleiding

     Logeerweekenden

     Copyright

Autismebegeleiding is een onderdeel van Trainingscentrum Vrakking.

Doordat het trainingscentrum gelegen is in een rustige landelijke omgeving, biedt dit voor mensen met autisme een prikkelarmere omgeving.

Het trainingscentrum is gelegen aan een rustig landweggetje dat naar de prachtige bossen leidt en waar koeien en paarden in de wei langs de weg lopen


Juist het zich veilig voelen, op je gemak zijn en vertrouwen hebben in je begeleider is van groot belang voor mensen met autisme. Dan pas kun je samen gaan werken en hen laten horen, zien en voelen wat voor hun autisme inhoudt.  Als je een klik samen hebt kan je gaan onderzoeken waar zij tegenaan lopen in het dagelijkse leven en wat voor effect dat heeft op hun familie, vrienden en omgeving.

Het doel van de begeleiding is om ervoor te zorgen dat we samen met  de cliënt (kinderen, jongeren en volwassenen) werken om handvatten aan te reiken zodat we  een brug kunnen slaan naar onze drukke, snelle en vooral veeleisende maatschappij met als doel dat zij zich makkelijker kunnen handhaven.

Daarbij wordt  gekeken wat voor vorm van begeleiding het beste past bij die persoon.

De een vindt het fijn om samen door de bossen te lopen en dan over allerlei dingen te praten en te kijken wat zij voor zichzelf kunnen veranderen zodat he leven voor hen aangenamer wordt.

De ander wil ook graag na een tijdje graag samen met andere cliënten kijken wat de overeenkomsten en verschillen zijn.

Om dit te realiseren organiseren we een groepsgebeurtenis.

Doordat we ook al jaren een vorm van begeleiding bieden met dieren en daardoor al heel veel kennis en ervaring hebben opgedaan met autisme, kunnen we heel creatief onze begeleiding aanpassen aan de individuele behoeften van een persoon. Mochten mensen zelf een huisdier hebben waarvan zij vinden dat dit dier heel belangrijk is/of van toegevoegde waarde voor hun begeleiding, dan zijn deze dieren in onze begeleiding van harte welkom.

De huisdieren kunnen een mooie ingang geven en het makkelijker maken om te praten over allerdaagse dingen waar de cliënten in het leven tegenaan lopen en waar zij graag aan willen werken.

De begeleiding die we geven wordt vooral op onze eigen locatie gegeven en als we zover zijn dat we prikkels kunnen gaan opbouwen gaan we ook naar andere locaties toe.

Ambulante begeleiding aan huis wordt gedaan door IBB coaching waar we mee samen werken, zodat er goede overdracht plaats vindt van informatie.

Uiteraard alleen als de cliënt dat zelf prettig vindt.

Onze begeleiding is er vooral op gericht om praktische vaardigheden te oefenen zodat deelname in onze maatschappij vergemakkelijkt wordt.

We hebben  sinds 2007 al veel mensen met autisme mogen begeleiden met voor hen fijne en goede resultaten.